Kosthold og helse henger ofte sammen
Elever ved restaurant- og matfag har opplæring innenfor kostrådene. Teorien skal kunne overføres til smakfulle matretter som inneholder masse av de sunne og anbefalte næringsstoffene.
Her kommer forslag til en matrett som du må prøve i vinterferien, steiks gjerne i steikepannen på grillen eller bålet.
Gulrotpannekaker med cottage cheese
K.G.D
GULROTPANNEKAKER
2 egg
3,5 dl skummet melk
3 dl sammalt hvete grov
2 dl lettkokt havregryn
¼ ts salt
5 dl finrevet gulrot
- Pisk egg og melk sammen
- Riv gulrøttene og bland dette sammen med mel, havregryn og salt til en tykk røre
- La røren svelle i ca 20 min (kan også stå i kjøleskapet noen dager)
- Bland inn smøret el. oljen like før steiking. Ha litt smør el. olje i en middels varm steikepanne
- Steik små pannekaker. Steikes på middels varme ca 2 min på hver side. Rørene må stivne sammen og ha en gylden brun farge på begge sider
- Server gjerne med cottage cheese blandet med sitron og litt salt og pepper
Tekst: Anne Bjåland
Her er et lite utvalg bilder av andre sunne retter som elevene har laget
Publisert avHege Balberg
Publisert19.02.2021 08.03
Sist endret19.02.2021 08.03