Kosthold og helse henger ofte sammen

Elever ved restaurant- og matfag har opplæring innenfor kostrådene. Teorien skal kunne overføres til smakfulle matretter som inneholder masse av de sunne og anbefalte næringsstoffene.

Her kommer forslag til en matrett som du må prøve i vinterferien, steiks gjerne i steikepannen på grillen eller bålet.

Gulrotpannekaker med cottage cheese - Klikk for stort bildeGulrotpannekaker med cottage cheese K.G.D  GULROTPANNEKAKER

2 egg

3,5 dl skummet melk

3 dl sammalt hvete grov

2 dl lettkokt havregryn

¼ ts salt

5 dl finrevet gulrot

50 g smør el. olje

  1. Pisk egg og melk sammen
  2. Riv gulrøttene og bland dette sammen med mel, havregryn og salt til en tykk røre
  3. La røren svelle i ca 20 min (kan også stå i kjøleskapet noen dager)
  4. Bland inn smøret el. oljen like før steiking. Ha litt smør el. olje i en middels varm steikepanne
  5. Steik små pannekaker. Steikes på middels varme ca 2 min på hver side. Rørene må stivne sammen og ha en gylden brun farge på begge sider
  6. Server gjerne med cottage cheese blandet med sitron og litt salt og pepper

Tekst: Anne Bjåland

Her er et lite utvalg bilder av andre sunne retter som elevene har laget

Wraps med kylling - Klikk for stort bilde
Epledessert med havregryn og kesam - Klikk for stort bilde
Grove scones - Klikk for stort bilde
Tomatbakt torsk - Klikk for stort bilde
Kostrådsbuffè - Klikk for stort bilde
Gulrotpannekaker med cottage cheese - Klikk for stort bilde
Til toppen