Vg1 restaurant- og matfag for en dag.

Høsten er høysesong for blant annet fårikål, lammecarré, lammeskanke og lammekoteletter.Klikk for stort bilde A.Bjåland   

Elever ved restaurant- og matfag har nettopp gjennomført en fagdag der de har sett og lært nedskjæring av lammekjøtt. De lærte navn på stykkingsdeler, bruksområder og produksjonsmetoder.

  • Lammelår og lammeribbe gikk til salting og tørking, som videre blir fenalår og pinnekjøtt
  • Slagside til lammerull
  • Kjøtt til kverning  til lammekjøttboller
  • Fransk lammegryte

 

Opplæringen har som formål å gjøre elevene selvstendige og rustet til å møte arbeidslivet innenfor restaurant, storkjøkken og matbransjen.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Til toppen