Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du bør være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du bør også være serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte.

Partering av gris - Klikk for stort bilde
laks - Klikk for stort bilde
kringle - Klikk for stort bilde

Opplæringen i restaurant- og matfag skal gi eleven erfaring og innsikt til å velge og vurdere råvarer, produkt, produksjonsmetoder og måltider. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke, salg og servering samt kunnskap om hvor viktig kostholdet er for en sunn og god helse.

Restaurant- og matfag presentert av Kokkelandslaget

Wenche Andersen besøker RM - Klikk for stort bildeWenche Andersen besøker RM NPH  Hvert år får vi besøk av kjente profiler fra norsk matbransje. Elevene får inspirasjon og opplæring i tett samarbeid med de eksterne aktørene

Flere grunner for å velge restaurant- og matfag (PDF, 328 kB)

Restaurant- og matfag